Nyheter

Välkommen till årets Vernissagehelg 27-28 juni

6 juni, 2020

Glasrikets glasbruk och hyttor bjuder in till årets Glaskonsthelg den 27-28 juni. Vernissagehelgen Glaskonst är helgen då sommarens glasutställningar öppnar under festliga former runt om på glasbruk och hyttor. Denna gång genomförs evenemanget med större försiktighet än vanligt.

Tryggt och festligt på Vernissagehelgen Glaskonst 2728 juni

Den här våren har som ni vet inte varit sig lik. Men inget stoppar kreativiteten hos Glasrikets duktiga konstnärer och företagare. Nya konstverk och utställningar har tagit form. Nu är det dags att lyfta fram dem i ljuset och öppna Glasriket för sommaren.

Vi sätter din trygghet främst. Vernissagehelgen genomförs med stor respekt för den situation vi nu befinner oss i och enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Samtliga glasbruk och hyttor är noga med detta. Invigningstalet hålls utomhus, platser till vissa glasshower måste förbokas och det är begränsat antal platser på shower och i utställningslokaler. Tillsammans tar vi och ni besökare ansvar. Det blir inte som vanligt, men festligt ändå. Välkommen att fira Vernissagehelgen Glaskonst med oss i Glasriket!