Nyheter

Glaskonferens 20-23 maj – INSTÄLLD PGA CORONAVIRUS

26 januari, 2020

Re: Generation – Innovation through tradition

Glass Art Society (GAS) förlägger sin stora internationella glaskonferens i Sverige och i Glasriket. Konferensen genomförs den 20-23 maj och då kommer tusentals glasälskare och besökare från hela världen få tillfälle att se glasrikets unika glashyttor och utställningar.

Genom att vi har lyckats att erbjuda GAS möjligheten att förlägga sin internationella glaskonferens hos oss, hoppas vi på att kunna stärka Glasriket på både kort och lång sikt. Det är också ett bra tillfälle att stärka den regionala besöksnäringen, säger Anders Henriksson (S), regionstyrelsens ordförande Region Kalmar län.

Centrum för aktiviteterna blir Kosta. I Orrefors kommer flera event, visningar, utställningar och föreläsningar att bjuda besökarna på en genuin upplevelse.

Temat för konferensen är Re: Generation – Innovation through tradition. Därmed betonas att såväl traditionella och nya glastekniker som unga hantverkare och konstnärer blir viktiga för den framtida utvecklingen inom svenskt glas. Då Sverige är ledande kring miljöaspekter på glas kommer också hållbar utveckling att betonas.

För mer information, besök GAS hemsida som kontinuerligt uppdateras med nya event. 

Foto: Petter Lundgren

Foto: Petter Lundgren